vacature huishoudelijk werk

Dit zijn onze hulpen: Evelien vertelt

De hulpen van Hulp in Gelderland zetten zich elke dag in om het leven van onze cliënten net wat mooier te maken. Niet alleen door hen te ondersteunen in de huishouding, maar ook door eens samen met hen een kop koffie te drinken en een luisterend oor te bieden. Samen zorgen we ervoor dat zij zo veel mogelijk regie over hun leven behouden en meer ruimte hebben om te doen wat hen gelukkig maakt. Wie deze hulpen zijn en wat hen drijft? Dat vertellen ze je zelf in deze blogserie. Vandaag stelt onze hulp Evelien (46) zich aan je voor.

vacature huishoudelijk werk

“Voor ik bij Hulp in Gelderland werkte, werkte ik in de bloemensector. Toen moest mijn dochter twee dagen per week naar de opvang, maar dat vond ik eigenlijk niets. Voor mij was het heel belangrijk dat ik mijn werk goed met de zorg voor haar kon combineren. Via Facebook leerde ik Hulp in Gelderland kennen en heb ik daar gesolliciteerd. Mijn baan in de bloemen doe ik er deels nog bij, maar ik hoef door mijn nieuwe werktijden gelukkig niet meer structureel gebruik te maken van de opvang.

Inmiddels werk ik hier nu twee jaar als hulp in de huishouding. Dat doe ik vijf ochtenden per week, waarbij ik eerst zelf mijn dochter naar school kan brengen. Dan werk ik tot uiterlijk kwart voor twee voor cliënten, waarna ik mijn dochter ook zelf weer van school kan halen. Daarin ben ik niet de enige, ik zie op het schoolplein steeds meer anderen in een shirt van Hulp in Gelderland lopen. Juist omdat het zo goed is te combineren denk ik dat dit werk heel geschikt is voor ouders. In de vakantie is het soms even puzzelen, maar dan kan mijn dochter naar opa en oma.

Afgezien van de ruimte om mijn werk zo in te delen dat ik mijn dochter zelf naar school kan brengen en kan halen, vind ik het ook gewoon leuk om te doen! Ik werk graag met mensen en de waardering die ik van mijn cliënten krijg is erg fijn. Ik heb elf vaste cliënten, voornamelijk 80+’ers. Met de meeste cliënten bouw je steeds meer een band op. Voor hen ben ik niet alleen de hulp die ervoor zorgt dat hun huishouden op orde is, maar ook iemand waar ze even een kop koffie mee kunnen drinken en een praatje mee kunnen maken.

Zeker in coronatijd was het voor sommige cliënten heel fijn dat ik nog steeds regelmatig bij ze langs kwam. Dan konden ze hun verhaal ook even kwijt. Omdat ik mijn cliënten zo regelmatig zie, kan ik het ook zien als ze bijvoorbeeld wat achteruit gaan of eenzamer worden. Ik doe mijn best om ze te stimuleren om naar buiten te blijven gaan, ook als dat wat moeilijker is omdat ze bijvoorbeeld minder mobiel zijn. Als ik wegga stel ik bijvoorbeeld voor dat ze met me mee naar buiten lopen en dan zelf even een blokje om gaan.

Om mijn cliënten nog beter te begrijpen en beter te kunnen helpen, volg ik alle opleidingen en trainingen die Hulp in Gelderland aanbiedt. Ik heb vorig jaar uit eigen initiatief een opleiding gebarentaal gedaan en via de organisatie zelf volgde ik een opleiding over verward gedrag en doe ik binnenkort een opleiding over niet-aangeboren hersenletsel. Door meer te leren over wat er bij mensen speelt, kan ik hen beter helpen, maar het is ook een stukje persoonlijke interesse. Vanuit die insteek zit ik ook in de betrokkenheidsgroep van Hulp in Gelderland. Mijn contact met het de organisatie verloopt erg goed. Omdat ik zelf ook in Zevenaar woon, is het makkelijk om even op kantoor langs te gaan als er iets is. Dan wordt er ook goed meegedacht.

Al met al vind ik dit werk gewoon heel leuk! Het is veel meer dan alleen poetsen, je merkt echt dat je veel voor mensen kunt betekenen en dat zij ook waarderen wat je doet.”

Hulp in Gelderland biedt je een mooie parttime functie als huishoudelijke hulp, die van maatschappelijk belang is en goed te combineren is met de opvoeding van je kinderen of eigen mantelzorgtaken.
Wij leren je graag kennen! Neem contact met ons op!