Huishoudelijke hulp voor mantelzorgers

In de eerste instantie gaat de aandacht altijd uit naar degene die hulp nodig heeft. De mantelzorger, die een essentiële bijdrage levert aan andermans welzijn, blijft daarbij vaak buiten beeld.

Wist je echter dat jij als mantelzorger vaak ook recht hebt op ondersteuning?

mantelzorgondersteuning gelderland

Volhouden

Mantelzorg is zwaar werk. Veel mantelzorgers hebben naast de mantelzorg andere verplichtingen die veel tijd en energie kosten. Denk bijvoorbeeld aan een (fulltime) baan, het opvoeden van kinderen en het runnen van het eigen huishouden. Daar komt bij dat de mantelzorg meestal wordt verleend aan een nabij familielid. De druk op mantelzorgers is groot: ze moeten constant door blijven gaan, want stoppen gaat ten koste van een dierbare en is dus geen optie.

Ongeveer één op de drie Nederlanders verleent mantelzorg. Mantelzorgers zijn in het huidige zorgsysteem essentieel. Voor henzelf én de naaste waar zij voor zorgen is het daarom ontzettend belangrijk om ervoor te zorgen dat de mantelzorg volgehouden kan worden.

Bijtanken

Als mantelzorger ken jij je weg inmiddels waarschijnlijk wel in de verschillende wet- en regelgeving rond het aanvragen van ondersteuning voor de naaste waar je voor zorgt. Wist je echter dat jij zelf onder sommige omstandigheden ook recht hebt op hulp? Om de mantelzorg en je andere verplichtingen vol te kunnen houden is het heel belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en af en toe ook even tijd voor jezelf te nemen.

Hulp in Gelderland staat voor je klaar. Onze hulp neemt een deel van je huishoudelijke taken van je over en creëert daarmee de kostbare vrije tijd die jij juist zo hard nodig hebt om even bij te kunnen tanken.

Ervaringsdeskundig

Hulp in Gelderland is lid van het Netwerkoverleg Mantelzorger en mede initiator van de opzet van het Mantelzorgcafé in Zevenaar. Wij zijn een mantelzorgvriendelijk bedrijf, wat inhoudt dat we onze hulpen ruimte geven om mantelzorgtaken te kunnen verrichten. Veel van onze hulpen in de huishouding zijn namelijk zelf mantelzorger en weten vanuit eigen ervaring hoe het is om in jouw schoenen te staan. Hoe het is om alle ballen tegelijk hoog te moeten houden en welke uitdagingen je tegen kunt komen.

Als je daar behoefte aan hebt, houdt de hulp tijdens het werk een oogje bij je in het zeil en herinnert hij of zij je er af en toe aan om goed voor jezelf te blijven zorgen. Lijkt het je fijn om in je huishouding geholpen te worden zodat je zelf ook even tot rust kunt komen? We gaan graag met je in gesprek om te kijken hoe we jou kunnen ondersteunen.

hulp in gelderland mantelzorgvriendelijk

Meer informatie nodig?

Wil je meer weten over onze hulpen en hoe wij te werk gaan?
 Tijdens een vrijblijvende kennismaking denken we graag met je mee
 en vinden we samen een geschikte hulp voor jou.

Neem contact op