Opruimcoaching

Opruimcoaching helpt iedereen die er om welke reden dan ook baat bij heeft om de orde in huis terug te brengen, zodat er meer ruimte ontstaat om ook de rust en orde in je hoofd terug te brengen. Hulp in Gelderland doet dit door middel van kortdurende, intensieve trajecten, op maat gemaakt naar jouw situatie en behoeften.

Wanneer opruimcoaching?

Je werk, de zorg voor je gezin, je gezondheid(sproblemen), mantelzorgtaken, sociale verplichtingen… dit zijn allerlei zaken die jouw aandacht vereisen en er samen voor zorgen dat je hoofd soms overloopt. Het op orde houden van je leefomgeving is vaak één van de eerste dingen die er dan bij inschieten, wat al snel van kwaad tot erger kan gaan. Voor je het weet, is de chaos in je huis een nieuwe zorg die jouw gemoedsrust in de weg staat. Wanneer je dit zelf niet meer overziet, kan een opruimcoach jou door middel van een kort traject weer op weg helpen.

Een opruimcoach helpt je door samen met jou weer orde te scheppen in jouw leefomgeving. Tijdens een kort intensief traject zorgen we ervoor dat jouw thuis weer een plaats is waar je tot rust kunt komen, in plaats van een plaats die je alleen nog maar meer stress oplevert. Ook leer je hoe je er zelf voor zorgt dat je deze orde kan blijven behouden. Rust in je omgeving helpt je om rust terug te brengen in je hoofd, waardoor je meer ruimte en energie hebt om je weer te focussen op wat er voor jou écht toe doet.

ambulante thuiszorg zevenaar

Wat doet een opruimcoach?

Een opruimcoach is niet hetzelfde als een hulp in de huishouding. Een hulp in de huishouding komt bij jou thuis om je te helpen bij de onderdelen van het huishouden die je zelf niet (meer) kunt doen. Hulp in de huishouding is dan ook doorlopend en er zit in principe geen einddatum aan verbonden. Opruimcoaching, daarentegen, is een kortdurend traject. Tijdens dit traject gaat de opruimcoach samen met jou aan de slag om je huis weer op orde te brengen en leert deze coach jou hoe je de orde voortaan kunt bewaren. Bijvoorbeeld door jou te leren:

  • Dat je je papierwerk kunt digitaliseren en je het dus niet in dozen hoeft te bewaren.
  • Hoe je een multifunctionele ruimte (een woon- eet- en speelkamer in één) toch kunt opdelen op een gestructureerde wijze kunt indelen.
  • Dat je tijdens het opruimen kunt werken met losse doelen, waardoor je het geheel behapbaar maakt.
  • Hoe je ook digitaal orde kunt creëren in je inbox zodat je je hier niet overweldigd door wordt.
  • Om tijdens het opruimen het overzicht te bewaren en de verschillende stappen te onderscheiden waarmee je de orde weer terugbrengt.
  • Met welke mindset het je voortaan lukt om de orde die we samen hebben teruggebracht ook in stand te blijven houden.

Na dit traject merk je op drie vlakken resultaat: samen brengen we je huis op orde,  je weet hoe je ervoor zorgt dat deze orde blijvend is, het belangrijkste resultaat is echter de rust die je hierdoor weer in je hoofd krijgt. Hoe lang het traject duurt en hoe het er precies uitziet, dat stemmen we af op jouw situatie en je wensen.

Opruimcoaching aanvragen

Wil je graag de orde weer terugbrengen in je huis en zo weer ruimte en rust in je hoofd creëren? Op dit moment levert Hulp in Gelderland opruimcoaching als aanvullende dienst. Wij leveren deze zorg niet vanuit een contract met een gemeente of zorgverzekeraar. Naar aanleiding van jouw situatie wordt er een persoonlijk plan opgesteld met bijbehorende kosten. Wil je informatie over de kosten en mogelijkheden? We helpen je graag verder.

Meer informatie nodig?

Wil je meer weten over opruimcoaching bij Hulp in Gelderland of eens vrijblijvend kennis met ons maken? Je mag ons altijd een bericht sturen of bellen.

Neem contact op