Huishoudelijke hulp in Overbetuwe

Gemeente Overbetuwe huishoudelijke hulp

Hoe je hulp in de huishouding of een van onze andere diensten kunt aanvragen verschilt lichtelijk per gemeente. Woon je in de Gemeente Overbetuwe (Andelst, Driel, Elst, Hemmen, Herveld, Heteren, Oosterhout, Randwijk, Slijk-Ewijk, Valburg-Homoet of Zetten) en heb je behoefte aan een huishoudelijke hulp? Op deze pagina leggen we je uit hoe je deze kunt aanvragen en welk proces je daarvoor doorloopt.

Wanneer hulp in de huishouding?

Wanneer je niet meer zelfstandig in staat bent om je huishoudelijke taken uit te voeren, heb je misschien recht op ondersteuning vanuit de WMO. In principe is het de bedoeling dat je eerst kijkt wat je zelf kunt doen en wat je eigen netwerk voor je kan doen. Misschien heb je een buurvrouw, vriend of kinderen die je af en toe kunnen helpen. Kun je het huishouden zelf ook niet met hulp vanuit je netwerk aan, dan kom je in aanmerking voor een huishoudelijke hulp vanuit de WMO.

De WMO heeft als doel om mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen en biedt de ondersteuning die mensen nodig hebben om dit te kunnen doen. Dat kan bijvoorbeeld het installeren van een traplift zijn, maar ook het aanbieden van een hulp die jou in de huishouding komt ondersteunen.

Aanvragen huishoudelijke hulp in Overbetuwe

Als je in de Gemeente Overbetuwe woont, dan kun je contact met ons opnemen voor huishoudelijke hulp vanuit de WMO.

Wil je weten of Hulp in Gelderland bij jou past? We drinken graag vrijblijvend een kopje koffie met je.

Zodra je aanvraag door de gemeente is goedgekeurd, kan de hulp van start gaan. Bij Hulp in Gelderland gaat de hulp in principe binnen een week na het kennismakingsgesprek van start. Na drie tot vier weken evalueren we vervolgens of de hulp goed bij je past en sturen we eventueel bij.

In de Gemeente Overbetuwe werken we samen binnen de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) sinds juli 2022.

  • Huishoudelijke hulp
  • Combi-ondersteuning

Huishoudelijke hulp

Rust en inlevingsvermogen staan bij onze hulpen centraal. Je krijgt bij ons een vaste hulp die duidelijk communiceert en met je meedenkt, maar jou te allen tijde in je waarde laat.

Ambulante hulp

Een ambulant begeleider helpt je weer aanhaken bij de maatschappij. Ambulante begeleiding zorgt ervoor dat jij de regie over je eigen leven terugkrijgt.

Jouw hulp in huis is zo geregeld!

  • Vraag hulp in de huishouding aan bij je gemeente.

  • Geef je voorkeur voor Hulp in Gelderland aan (WMO) of meld je aan (PGB).

  • We nemen binnen 2-3 dagen contact met je op
.

  • Binnen 2 weken vinden we een geschikte vaste hulp
.

  • Klaar! Je vaste hulp komt jou voortaan ondersteunen.

Meer informatie nodig?

Wil je meer weten over onze hulpen en hoe wij te werk gaan?
 Tijdens een vrijblijvende kennismaking denken we graag met je mee
 en vinden we samen een geschikte hulp voor jou.

Neem contact op