Vacature huishoudelijke hulp arnhem

Dit zijn onze hulpen: Bianca vertelt

De hulpen van Hulp in Gelderland zetten zich elke dag in om het leven van onze cliënten net wat mooier te maken. Niet alleen door hen te ondersteunen in de huishouding, maar ook door eens samen met hen een kop koffie te drinken en een luisterend oor te bieden. Samen zorgen we ervoor dat zij zo veel mogelijk regie over hun leven behouden en meer ruimte hebben om te doen wat hen gelukkig maakt. Wie deze hulpen zijn en wat hen drijft? Dat vertellen ze je zelf in deze blogserie. Vandaag stelt onze hulp Bianca (53) zich aan je voor.

Vacature huishoudelijke hulp arnhem

“Ik werk al sinds het eerste begin bij Hulp in Gelderland, dus sinds 2015. Daarvoor werkte ik voor een schoonmaakbedrijf. Toen Willeke aangaf een nieuw bedrijf te beginnen dat zich richt op hulp in de huishouding, ben ik gelijk meegegaan. Het eerste jaar deed ik dat als ZZP’er, daarna kreeg ik gelijk een vast contract.

Mijn werk voor Hulp in Gelderland is erg duidelijk en gestructureerd. Ik werk 16 uur per week op vaste dagen en voor vaste klanten. Vier van deze klanten ondersteun ik al sinds het begin in de huishouding! Door langdurig met dezelfde cliënten te werken kan ik een band met hen opbouwen. Ik merk dat sommige cliënten niet heel vaak bezoek krijgen en het daardoor nog fijner vinden dat ik elke week langskom. Wanneer ik er ben praten we over wat we die week hebben beleefd, over het weer en wat er maar ter sprake komt.

Waar ik in mijn werk het meeste voldoening uit haal, is het contact met de mensen. Ik merk dat ik echt een positieve impact kan maken op hun leven en door mijn cliënten blij te maken, ga ik zelf ook met een goed gevoel weer naar huis. Ik zou dit werk dan ook zeker aan anderen aanraden. Sterker nog, ik heb al vaak tegen mensen die werk zoeken gezegd dat het echt leuk is om te werken als hulp in de huishouding.

Naast het contact met de cliënten is het contact met de organisatie zelf ook fijn. Als ik een keer een werkdag wil omruilen, vrij wil vragen of een vraag heb, staan ze op kantoor altijd voor me klaar. Daarnaast krijg ik geregeld kansen aangeboden om meer te leren. Via Hulp in Gelderland heb ik bijvoorbeeld een cursus gevolgd over omgaan met dementie en volg ik binnenkort een cursus over niet-aangeboren hersenletsel. Alle bijscholingsmogelijkheden die voorbij komen, pak ik aan.

Omdat ik al een tijdje meedraai in dit bedrijf en de meeste situaties die zich kunnen voordoen met cliënten inmiddels wel heb meegemaakt, ben ik ook buddy voor nieuwe medewerkers. Dat houdt in dat ik nieuwe medewerkers tijdens hun eerste maand begeleid. Wanneer een nieuwe hulp begint met werken, stuur ik hem of haar een e-mail waarin ik mezelf even voorstel en laat weten dat ze bij me terecht kunnen met vragen.

Zo vertelde een nieuwe hulp me bijvoorbeeld dat zij haar cliënt, een meneer met dementie, had verteld dat ze de volgende week naar het ziekenhuis moest met haar dochter en daardoor op een andere dag dan gewoonlijk bij hem zou langskomen. Meneer wilde dat niet, maar hij wilde ook niet dat er dan een andere hulp langs zou komen op de gebruikelijke dag. Nou weet ik dat mensen met dementie doorgaans niet goed tegen verandering kunnen en veel duidelijkheid nodig hebben. Daarom moet je in zo’n situatie duidelijk zeggen dat je een afspraak hebt en dus op een andere dag komt. En je moet dan zorgen dat de cliënt het opschrijft. Toen deze hulp toen op de afgesproken afwijkende dag bij meneer langskwam, was er geen probleem. Dat soort dingen, die moet je een keer hebben meegemaakt of je moet vooraf al hebben geleerd wat je dan moet doen. Als buddy deel ik mijn ervaring daarom graag, zo zorgen we er samen voor dat onze cliënten tevreden zijn.”

Hulp in Gelderland biedt je een mooie parttime functie als huishoudelijke hulp, die van maatschappelijk belang is en goed te combineren is met de opvoeding van je kinderen of eigen mantelzorgtaken.
Wij leren je graag kennen! Neem contact met ons op!