bijbaan zevenaar arnhem

Dit zijn onze hulpen: Juliette vertelt

De hulpen van Hulp in Gelderland zetten zich elke dag in om het leven van onze cliënten net wat mooier te maken. Niet alleen door hen te ondersteunen in de huishouding, maar ook door eens samen met hen een kop koffie te drinken en een luisterend oor te bieden. Samen zorgen we ervoor dat zij zo veel mogelijk regie over hun leven behouden en meer ruimte hebben om te doen wat hen gelukkig maakt. Wie deze hulpen zijn en wat hen drijft? Dat vertellen ze je zelf. Vandaag stelt onze hulp Juliette zich aan je voor.

bijbaan zevenaar arnhem

“Voor ik bij Hulp in Gelderland terecht kwam, had ik een bijbaan in een supermarkt. Wat ik daarin miste, was écht contact met mensen. Toen een vriendin van me vertelde over haar werk bij Hulp in Gelderland, besloot ik om daar te solliciteren. Hier begon ik in de eerste instantie als zomerkracht, maar het beviel zo goed dat ik een vast contract heb gekregen en nu het hele jaar door werk. Voor mij is dit goed te combineren met mijn studie. Ik zit in het tweede jaar van de opleiding Vastgoed en Makelaardij en de lestijden zijn vrij onregelmatig. Gelukkig kon ik kiezen of ik voor vaste cliënten wilde werken of liever wisselde. Ik koos voor dat laatste, niet alleen omdat dat praktischer is vanwege mijn opleiding, maar ook omdat ik het leuk vind om steeds met andere mensen te werken.

De gemiddelde werkdag begint voor mij om 09:00. Afhankelijk van de dag bezoek ik twee of drie cliënten en ben ik rond 14:00 à 15:00 klaar. Aan het begin van elk bezoek vraag ik aan de cliënt wat er volgens hem of haar moet gebeuren die dag. Bij sommige cliënten, bijvoorbeeld cliënten met dementie, houden we een boekje bij waarin elke hulp opschrijft wat er tijdens een bezoek is gedaan en wat er tijdens een volgend bezoek moet gebeuren. Soms laten de kinderen van een cliënt ook wel eens een briefje achter met de vraag om een bepaalde taak op te pakken. In de meeste gevallen ligt de regie echter bij de cliënt zelf.

Wat ik dan zoal doe? Meestal zijn dat de zwaardere of lastige huishoudelijke werkzaamheden, zoals stofzuigen of dweilen, die voor de cliënt te zwaar zijn. Soms komen er wat meer bijzondere taken langs, bijvoorbeeld een cliënt die onlangs vroeg of ik de lamellen wou poetsen of het reinigen van de afzuigkap in verband met brandgevaar. Het huishoudelijke werk staat altijd op de eerste plaats, maar ik merk vooral bij wat eenzamere cliënten dat ze oprecht blij zijn als ik er ben. Dan drink ik ook een kop koffie met ze en probeer hen te activeren om mensen te ontmoeten.

Wanneer ik merk dat een cliënt eenzaam is of dat er andere problemen spelen, geef ik dat vaak door aan de organisatie. Soms is het lastig om in te schatten of dat nodig is, maar als iemand echt eenzaam is, merk je dat wel. Vooral bij hen zie ik dat ik een positieve impact heb. Ik had bijvoorbeeld een cliënt die zo blij was dat ik er was, dat ze de week daarna een visje had gehaald zodat we samen konden lunchen.

Ik vind dit heel dankbaar werk, het sociale component is voor mij en de cliënten heel belangrijk. Je moet er wel inlevingsvermogen voor hebben, dit werk is daardoor niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig kan ik goed met mensen overweg en was dat voor mij geen probleem. Zolang mijn studie het toelaat blijf ik dit werk doen. Ik kan het van harte aan anderen aanbevelen, wat ik ook heb gedaan. Twee van mijn vriendinnen hebben op mijn aanraden ook in de zomervakantie voor Hulp in Gelderland gewerkt.”

Zoek jij een bijbaan of vakantiewerk? Hulp in Gelderland biedt je een mooie parttime functie als huishoudelijke hulp, die van maatschappelijk belang is en goed te combineren is met je studie.
Wij leren je graag kennen! Neem contact met ons op!