Dit zijn onze hulpen: Priscilla vertelt

De hulpen van Hulp in Gelderland zetten zich elke dag in om het leven van onze cliënten net wat mooier te maken. Niet alleen door hen te ondersteunen in de huishouding, maar ook door eens samen met hen een kop koffie te drinken en een luisterend oor te bieden. Samen zorgen we ervoor dat zij zo veel mogelijk regie over hun leven behouden en meer ruimte hebben om te doen wat hen gelukkig maakt. Wie deze hulpen zijn en wat hen drijft? Dat vertellen ze je zelf in deze blogserie. Vandaag stelt onze hulp Priscilla (41) zich aan je voor.

huishoudelijke hulp vacature

“Na negentien jaar werken bij een kledingzaak was ik toe aan een andere uitdaging. Ik wilde weer met plezier naar mijn werk gaan. Mijn schoonmoeder en schoonzus werkten al bij Hulp in Gelderland en door hun enthousiaste verhalen besloot ik om de sprong te wagen. Dat was heel spannend, na al zo lang niet meer te hebben gesolliciteerd! Gelukkig ging het goed en kon ik al snel aan de slag als hulp in de huishouding.

Ik werk van dinsdag tot en met vrijdag. Op twee van deze dagen werk ik onder schooltijd, waardoor ik mijn kinderen na het werk van school kan halen. Bij mijn vorige baan maakte ik lange dagen, waardoor ik ook later thuis was. Mijn kinderen vinden het fijn dat ik nu eerder thuis kan zijn. Dit was voor mij een fijn bijkomend voordeel. Wie dat wil, kan het werk zelfs zo inrichten dat alle cliënten onder schooltijd worden bezocht.

In principe heb ik tien vaste cliënten die ik ondersteun. Soms val ik ook in voor een collega die ziek is of op vakantie gaat, maar in de basis kom ik bij dezelfde mensen over de vloer. Bij hen weet ik inmiddels waar alle schoonmaakspullen staan en wat hun verwachtingen zijn. Willen ze dat ik iets extra’s doe, dan is dat ook geen probleem. Een stukje gezelligheid hoort ook bij het werk. Niet iedereen krijgt veel bezoek, dus is het fijn als ze hun verhaal even bij mij kwijt kunnen. Dat is voor mij ook het leukst aan dit werk, de lieve mensen die ik elke week opnieuw zie.

Een gemiddelde werkdag begint om half negen. Dan maak ik eerst even een praatje met de cliënt en ga ik daarna aan de slag. Na anderhalf uur is het tijd om naar de volgende cliënt te gaan, waar ik gelijk aan het werk ga en daarna nog even een kopje koffie drink. Mijn lunchpauze hou ik bij de volgende cliënt, die zodra ik er ben al gelijk zegt dat we eerst samen een broodje gaan eten. Dat is niet alleen gezelliger voor de cliënt, maar ook voor mij. Daarna voer ik de huishoudelijke taken uit en zit mijn werkdag er weer op.

Ik zou dit werk zeker aanraden aan anderen. Ja, je moet van poetsen houden en met ouderen om kunnen gaan, maar het is echt heel leuk! De mensen zijn ontzettend lief en je kunt het werk heel goed combineren met de zorg voor je kinderen, doordat je onder schooltijd kunt werken. Door mijn enthousiasme is een vriendin van me inmiddels ook bij Hulp in Gelderland gaan werken!”

Hulp in Gelderland biedt je een mooie parttime functie als huishoudelijke hulp, die van maatschappelijk belang is en goed te combineren is met de opvoeding van je kinderen of  mantelzorgtaken.
Wij leren je graag kennen! Neem contact met ons op!

Laat je gegevens achter en solliciteer direct

Vacature verkort