Dit zijn onze hulpen: Corina vertelt

De hulpen van Hulp in Gelderland zetten zich elke dag in om het leven van onze cliënten net wat mooier te maken. Niet alleen door hen te ondersteunen in de huishouding, maar ook door eens samen met hen een kop koffie te drinken en een luisterend oor te bieden. Samen zorgen we ervoor dat zij zo veel mogelijk regie over hun leven behouden en meer ruimte hebben om te doen wat hen gelukkig maakt. Wie deze hulpen zijn en wat hen drijft? Dat vertellen ze je zelf in deze blogserie. Vandaag stelt onze hulp Corina (52) zich aan je voor.

 

vacature ondersteuning huishouding

“Zes jaar geleden zag ik een vacature van Hulp in Gelderland in de krant. Ik solliciteerde en een week later ging ik al aan de slag. Mijn tweeling was op dat moment oud genoeg om naar school te gaan, waardoor ik weer de ruimte had om aan het werk te gaan. Het fijne aan Hulp in Gelderland is dat ik mijn werk zo kan indelen dat ik alleen onder schooltijd werk, zodat ik er daarna voor mijn kinderen kan zijn. Zodra ze naar de middelbare school gaan wil ik meer gaan werken, voor nu is dit de ideale combinatie.

Ik heb in principe altijd vijf vaste cliënten, in de leeftijdscategorie van 60 tot 80. Vaak speelt er bij hen meer, bijvoorbeeld gezondheidsklachten waardoor ze minder mobiel zijn. Daar kun je niet zomaar een hulp naartoe sturen, voor hen en de hulp is het fijn als de hulp daar het een en ander van weet. Hulp in Gelderland vindt cursussen erg belangrijk en biedt dat actief aan. Zelf heb ik bijscholing gevolgd over dementie en NAH, ben ik BHV’er en heb ik het certificaat om als combi-ondersteuner te kunnen werken behaald. Ook zit ik in de OR van Hulp in Gelderland, die eens per drie maanden op kantoor bij elkaar komt. Daar bespreken we wat goed gaat en wat eventueel beter kan, organiseren we cursussen en zien we erop toe dat de juiste medewerker bij de juiste cliënt aan de slag gaat.

Als combi-ondersteuner help ik cliënten niet alleen in de huishouding, maar ook met andere zaken, op basis van een zorgplan dat ik opstel en ter goedkeuring voorleg aan Hulp in Gelderland en de gemeente. Wat ik precies doe, dat verschilt per cliënt. Sommige cliënten hebben bijvoorbeeld ondersteuning nodig bij de administratie, het maken van planningen, meegaan naar doktersafspraken, boodschappen doen en het verzorgen van maaltijden. Soms houdt dat laatste in dat ik zelf voor cliënten kook, in andere gevallen warm ik de maaltijden op die door Uitgekookt worden bezorgd. Ook maak ik voor deze cliënten de broodmaaltijd klaar en zet ik het ontbijt vast klaar in de koelkast.

Ik breng door dit alles redelijk veel tijd door met mijn cliënten, op basis van de uren die ze van de gemeente geïndiceerd krijgen. Tijdens deze uren doe ik dan de was, verschoon ik de bedden, doe ik boodschappen, pak ik alle andere huishoudelijke werkzaamheden op en is er tijd voor een kopje koffie. Dat ik voor vaste cliënten wilde werken had ik gelijk al aangegeven, dat vind ik fijner. Ik weet precies wat ik in de tijd die ik heb kan doen. Maar het is meer dan dat. Het sociale stukje is ook ontzettend belangrijk. De meeste cliënten zien mij al vijf jaar, daarin bouw je een band met hen op. Soms voelt het daardoor bijna als familie.

Omdat ik hen zo vaak zie, merk ik het snel op wanneer er iets verandert in hun gezondheid of leefomstandigheden. Wanneer dat zo is, koppel ik dat terug bij het hoofdkantoor, nemen we contact op met de familie van de cliënt en gaan we samen op zoek naar een oplossing. Hulp in de huishouding is heel dankbaar werk, want door de ondersteuning kunnen mensen langer thuis blijven wonen. Daar haal ik veel voldoening uit!”

Hulp in Gelderland biedt je een mooie parttime functie als huishoudelijke hulp, die van maatschappelijk belang is en goed te combineren is met de opvoeding van je kinderen of mantelzorgtaken.
Wij leren je graag kennen! Neem contact met ons op!

Laat je gegevens achter en solliciteer direct

Vacature verkort