Dit zijn onze hulpen: Stéphanie vertelt

De hulpen van Hulp in Gelderland zetten zich elke dag in om het leven van onze cliënten net wat mooier te maken. Niet alleen door hen te ondersteunen in de huishouding, maar ook door eens samen met hen een kop koffie te drinken en een luisterend oor te bieden. Samen zorgen we ervoor dat zij zo veel mogelijk regie over hun leven behouden en meer ruimte hebben om te doen wat hen gelukkig maakt. Wie deze hulpen zijn en wat hen drijft? Dat vertellen ze je zelf in deze blogserie. Vandaag stelt onze hulp Stéphanie (21) zich aan je voor.

stephanie vakantiekracht

“Tijdens mijn studie toerismemanagement ben ik bij Hulp in Gelderland aan de slag gegaan, op aanraden van een klasgenoot. Ik was toe aan iets anders dan mijn bijbaan in de supermarkt en besloot te solliciteren. Het beviel zo goed dat ik hier nu, twee jaar later, nog steeds werk! Inmiddels ben ik afgestudeerd en vertrek ik binnenkort naar Canada om daar op een resort te werken in een toerismefunctie, maar tot die tijd wil ik zo veel mogelijk ingepland worden bij Hulp in Gelderland.

In tegenstelling tot de meeste hulpen, die vaste cliënten ondersteunen, zie ik elke week nieuwe gezichten. Ik werk namelijk als invalkracht. Ik heb één vaste cliënt die ik al twee jaar elke dinsdag zie, verder vervang ik de andere hulpen wanneer zij ziek zijn of vakantie hebben. Dit werkt voor mij erg fijn. Een week van te voren geef ik mijn beschikbaarheid door en voor het weekend krijg ik dan mijn planning voor de aankomende week.

Voor mijn cliënten is het soms lastig, dat hun vaste hulp er even niet is. Zeker voor ouderen met dementie, die zich wel eens afvragen of ze mij al eerder hebben gezien. Dan antwoord ik dat ik inderdaad echt nieuw voor hen ben. We praten er dan even over en gelukkig snappen ze het meestal wel. Soms hoor ik dat ze het jammer vinden dat ik niet vaker zal komen, wat ik ergens wel leuk vind om te horen. Het gebeurt wel eens dat ik opnieuw inval bij dezelfde cliënt. Dan kletsen we gezellig bij en wisselen we verhalen uit. Het schoonmaken is heel belangrijk, maar het sociale aspect van dit werk ook! Dat is wat ik er het leukst aan vind. Mensen leren kennen, even koffie met ze drinken, daarna aan de slag en dan hun tevreden gezicht zien zodra ik weer vertrek.

Omdat ik als invaller werk is elke werkdag anders. De eerste vraag die ik aan cliënten die ik nog niet ken stel is wat ik die dag voor hen kan betekenen. De meeste cliënten weten heel goed wat er moet gebeuren en kunnen daar duidelijk over zijn. Cliënten met dementie weten dat niet altijd, maar dan kan ik in de zorgmap altijd ergens instructies van bijvoorbeeld hun kinderen of mijn collega’s vinden. Soms voel ik aan dat ze eerst koffie willen drinken en dan doen we dat, bij andere cliënten doen we dat pas nadat het huishoudelijk werk erop zit. Dat moet in je zitten, het kunnen aanvoelen wat mensen graag willen. Als invalkracht is het soms best onvoorspelbaar, daar moet je mee om kunnen gaan. Het belangrijkst daarbij is om mensen altijd in hun waarde te laten en zelf het voortouw te nemen als de cliënt geen instructies geeft.

Ik zou dit werk absoluut aanraden, wat ik ook regelmatig doe. Wil je als student iets anders dan een bijbaan in de horeca? Ga bij Hulp in Gelderland aan de slag! Schoonmaken bij ouderen is echt heel leuk werk. Ik leer van hen zoveel en hoor de mooiste verhalen. Het is écht zoveel meer dan schoonmaken.”

Hulp in Gelderland biedt je een mooie parttime functie als huishoudelijke hulp, die van maatschappelijk belang is en goed te combineren is met je studie of tijdens de vakantie.
Wij leren je graag kennen! Neem contact met ons op!

Laat je gegevens achter en solliciteer direct

Vacature verkort