Hulphond buddy geboren

Onze adoptiehulphond Buddy is geboren

Hulphond buddy geboren

Wij zetten ons graag in voor onze omgeving. Wij zorgen voor extra geluk bij mensen die dat goed kunnen gebruiken en bundelen graag onze krachten met goede doelen die daarbij ondersteuning kunnen gebruiken. Zo kwamen wij een tijd geleden via een van onze cliënten in contact met Hulphond Nederland.

Hulphonden zijn de steun en toeverlaat voor mensen met een fysieke beperking, epilepsie of PTSS. Hulphonden helpen jaarlijks honderden volwassenen en kinderen aan een betere kwaliteit van leven.
Hulphonden worden met respect voor het welzijn van de hond zo breed mogelijk opgeleid door deskundige trainers van Hulphond Nederland. Een hulphond kan tot wel zeventig verschillende vaardigheden aanleren en zorgt er daardoor voor dat mensen weer zelfstandiger worden. Een mooi doel waar Hulp in Gelderland zich graag voor inzet!

Adoptie hulphond Buddy door Hulp in Gelderland

In onze omgeving en bij onze cliënten zien we dat mensen zelfstandiger worden doordat ze een hulphond hebben. Naast dat de hond het trouwste maatje is dat je je voor kunt stellen, maakt een hulphond dat je weer mee kunt doen en minder afhankelijk bent van anderen.

Je kunt je voorstellen dat er voor de opleiding van een pup tot hulphond veel geld nodig is. Hulp in Gelderland is daarom erg blij dat we Hulphond Nederland kunnen ondersteunen doordat we adoptieouders van Buddy zijn.

In zijn eerste levensjaar woont onze hulphond Buddy bij een gastgezin. Daar wordt hij opgeleid tot een sociaalvaardige hond leert hij een aantal basiscommando’s. Na ongeveer 15 maanden maakt hij kennis met zijn nieuwe baasje en wordt hij verder opgeleid bij Hulphond in Herpen, waar ze Buddy vaardigheden aanleren die speciaal op zijn nieuwe baasje zijn afgestemd. Als hij ongeveer 20 maanden is, dan gaat hij naar zijn nieuwe baasje.

Waarvoor worden hulphonden ingezet?

ADL-hulphond

Een ADL-hulphond helpt mensen met een lichamelijke beperking bij Activiteiten in het Dagelijks Leven. Een ADL-hulphond kan tot wel zeventig verschillende handelingen uitvoeren voor mensen die beperkt zijn in hun functioneren, bijvoorbeeld vanwege spierziektes, Multiple Sclerose, een herseninfarct of hersenbloeding (CVA), dwarslaesie, dystrofie, spasmes of de gevolgen van een ongeluk.

Epilepsie-hulphond

Een Epilepsie-hulphond is een signaleringshond die erop getraind is om te handelen als zijn baas een aanval krijgt en te helpen tijdens en na deze aanval. Hierdoor biedt de hond een groot gevoel van veiligheid en vermindert de afhankelijkheid van anderen. Bovendien kan een Epilepsie-hulphond letsel voorkomen doordat sommige honden hun baas tijdig waarschuwen voor een op handen zijnde aanval. Doordat dit de cliënt zelfvertrouwen en rust geeft, kunnen de epileptische aanvallen afnemen in hevigheid en/of frequentie.

Therapie-hulphond

Onder de vlag van het Domingo House biedt Hulphond Nederland jeugd en volwassenen met een geestelijke zorgvraag de helpende hand. Door middel van dierondersteunde therapie helpen ze jongeren met gedrags- of psychiatrische problematiek en volwassenen met trauma of stressorgerelateerde problematiek de regie over hun eigen leven terug te nemen. De therapie-hulphonden worden door gediplomeerde therapeuten ingezet tijdens de therapie. Therapie-hulphonden wonen bij gastgezinnen die de hond maximaal twee keer per week naar de therapielocatie brengen.

Wil je Buddy een kraamcadeau geven en daarmee Hulphond Nederland steunen?

Dat kan op verschillende manieren:

• Lever je lege printercartridges bij ons op kantoor in;

• Doneer in de box bij ons op kantoor;

• Doneer via https://www.hulphond.nl/help-mee/doneren/#doneren


We gaan Buddy volgen en houden jullie hiervan via onze social media kanalen op de hoogte.