pupdate hulphond

Pupdate van onze adoptiehulphond Buddy

pupdate hulphond

Wij zetten ons graag in voor onze omgeving en ondersteunen goede doelen. Zo kwamen wij via een van onze cliënten in contact met Hulphond Nederland. Hulphonden zijn heel belangrijk voor mensen met een fysieke beperking, epilepsie of PTSS. Ze helpen jaarlijks honderden volwassenen en kinderen aan een beter leven. De honden worden breed opgeleid door deskundige trainers en kunnen wel zeventig vaardigheden leren. Hierdoor worden mensen weer zelfstandiger.
Wij bij Hulp in Gelderland willen hier graag aan bijdragen!

Adoptie van Hulphond Buddy

We zien in onze omgeving en bij onze cliënten dat hulphonden mensen zelfstandiger maken. Ze zijn trouw en zorgen ervoor dat je weer mee kunt doen en minder afhankelijk bent van anderen. Omdat er veel geld nodig is voor de opleiding van een hulphond, zijn wij blij dat we Hulphond Nederland kunnen steunen door adoptieouders van Buddy te zijn.

Buddy is nu een half jaar en woont bij een gastgezin. Hier leert hij basiscommando’s en wordt hij een sociaalvaardige hond. Na ongeveer 15 maanden gaat hij naar Hulphond in Herpen, waar hij verder wordt opgeleid. Als Buddy ongeveer 20 maanden is, gaat hij naar zijn nieuwe baasje.

Een bericht van Buddy’s gastgezin

“Wij zijn een gezin met een zoon van 13 en een dochter van 15 jaar. Buddy is onze tweede hulphond pup. Onze kinderen zijn gek op Buddy en helpen veel bij de opvoeding. We vinden het fijn om een hond te hebben en op te leiden, maar we willen ons niet voor jaren binden, vandaar onze keus voor een hulphond pup. Het is dankbaar werk en het maakt ons trots als de hond aan het werk gaat.

Buddy is heel lief, maar soms ondeugend. Hij ligt graag op schoenen en kauwt er soms op. Hij gaat makkelijk mee op pad en houdt goed contact, wat het trainen fijn maakt. Buddy is een gezellige huishond en ligt graag bij ons, ook op kantoor. Hij blijft rustig liggen als wij weggaan. Hij slaapt zelfs bij onze dochter in de armen. Hij kwam bij ons toen onze eerste hond nog een maand bij ons was, waardoor hij veel van haar leerde.

Buddy kan vanaf dag één het commando ‘hier’. We trainen nu op ‘liggen’. Hij kent het commando, maar doet het nog niet overal. Buddy blaft soms, maar we trainen hier goed op en hij blaft nu weinig. Een ander leerpunt is rustig blijven bij andere honden, want hij wil graag spelen. In een losloopgebied doet hij het goed. Hij speelt graag, maar komt als we hem roepen. Buddy heeft al veel plekken bezocht, zoals de markt, het café, het ziekenhuis, de supermarkt en de trein. Hij loopt vrolijk mee, snuffelt en wacht rustig.

We hebben ook een buitenkat die gewend is aan honden. Ze zijn dikke maatjes en spelen veel. Soms is Buddy gefrustreerd als de kat ergens zit waar hij niet bij kan, maar vaak weet hij toch dichtbij te komen. Ze geven elkaar kopjes en neusjes. Buddy is nu zo groot dat de kat onder hem door kan lopen.”

Wat heeft Buddy al geleerd?

  • Zindelijkheid;
  • Benchtraining;
  • Omgaan met prikkels in en rondom huis;
  • Lopen aan de lijn;
  • Loslopen;
  • Dragen van het dekje;
  • Wennen aan verkeer;
  • Comfortabel worden op de trap;
  • Alleen kunnen zijn;
  • Basiscommando’s zoals zitten, hier, liggen, loslaten en aanlijnen.

Help zodat Hulphond meer Buddy’s op kan leiden

Wil je Hulphond Nederland steunen? Dat kan op verschillende manieren:

We blijven Buddy volgen in zijn opleiding en houden jullie op de hoogte.