opruimcoaching

Waarom opruimcoaching jou wél helpt

Voor eens en altijd afrekenen met de chaos in jouw huis, zodat je de ruimte krijgt om ook de rust in je hoofd weer terug te vinden. Je huis, dat nu bijdraagt aan jouw onrust, weer veranderen in een veilige plek waar jij na een lange dag rustig kunt bijkomen. En wat nog verder bijdraagt aan die rust, is de wetenschap dat je nu beschikt over de handvatten om deze nieuwe orde ook in stand te houden. Dat is het doel waar Hulp in Gelderland samen met jou naartoe werkt tijdens een opruimcoachingtraject. In deze blog vertellen we je waarom opruimcoaching jou wél helpt, zowel op de korte als de lange termijn.

opruimcoaching

Je huishouden is vaak één van de eerste dingen die erbij inschiet wanneer je onder veel druk staat. Bijvoorbeeld wanneer je bovenop je werk, je gezin en je sociale leven ineens ook mantelzorg gaat verlenen aan een naaste. Door de zorgtaken én al het regelwerk dat er vaak bij komt kijken, heb je logischerwijs minder tijd en energie over voor andere dingen.

Maar na een tijdje gaat het achterstallig huishoudelijk werk zich opstapelen. De ongestreken was neemt je bijkeuken over, je tuin staat vol onkruid, je zolder puilt uit van de dozen met spullen die je “later wel even uitzoekt” en de rommel begint ook in andere kamers steeds prominenter aanwezig te zijn. Je thuis, een plek waar jij je zou moeten kunnen ontspannen na de lange dagen die je maakt, begint langzaam maar zeker bij te dragen aan je onrust, maar je weet inmiddels niet meer waar je moet beginnen om dit op te lossen. Dat is het moment waarop je kunt overwegen om een opruimcoach in te schakelen.

Wat is het verschil tussen opruimcoaching en hulp in de huishouding?

Opruimcoaching is niet hetzelfde als hulp in de huishouding. De hulp in de huishouding die Hulp in Gelderland biedt, is er namelijk voor mensen die dit om welke reden dan ook deels of volledig niet meer zelf kunnen doen. Opruimcoaching is een intensief maar kortdurend traject waarin een coach van Hulp in Gelderland niet alleen samen met jou in huis aan de slag gaat, maar waarbij je ook leert hoe je kunt voorkomen dat de chaos uiteindelijk weer terugkeert. Alleen ondersteuning tijdens het opruimen is symptoombestrijding; de bron van het probleem wordt daarbij niet aangepakt.

Hoe ziet een opruimcoachingtraject eruit?

De opruimcoach ondersteunt jou op twee vlakken. Uiteraard ga je actief met de coach aan de slag om jouw huis weer op orde te brengen. Daarnaast helpt de coach je ook met de achterliggende oorzaak, zodat de rust in je huis en daardoor je hoofd terugkeert én blijft.

Tijdens het traject helpt de opruimcoach jou onder andere bij het plannen van je opruimwerkzaamheden. Je leert te denken in stappen, in plaats van alleen het grote geheel te zien. Zodra je het opruimen in stappen kunt verdelen kun je namelijk gericht aan het werk gaan en zichtbare vooruitgang boeken. Daarnaast leer je andere manieren om te organiseren, waardoor het makkelijker wordt om niet opnieuw in je huidige situatie te belanden.

Hoe het traject er precies uitziet en hoe lang het duurt, dat is afhankelijk van jouw situatie en behoeften. Zo kan de opruimcoach je bijvoorbeeld ook helpen bij het ordenen van digitale zaken, zoals het overzichtelijk maken van je inbox of het digitaliseren van papierwerk. Tijdens een kennismakingsgesprek inventariseren we samen je situatie en wat jij nu nodig hebt om de rust in je huis en je hoofd terug te laten keren.

Wil je meer weten over opruimcoaching bij Hulp in Gelderland? Neem contact met ons op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *